Rolex Milgauss

De Rolex Milgauss is ontworpen om aan de specifieke eisen van de wetenschappelijke wereld te voldoen. Het horloge is bestand tegen magnetische velden tot 1000 gauss. De Milgauss werd specifiek ontworpen voor mensen die in energiecentrales, medische voorzieningen en onderzoekslaboratoria werkten. Voordat de Milgauss werd gelanceerd, liepen wetenschappers en andere soortgelijke professionals tegen een serieus probleem: elektromagnetische velden van meer dan 50 tot 100 gauss zouden de timing van een horloge sterk verstoren. Dit resulteerde in een inaccuraat horloge of droegen ze zelfs geen horloge.

De lancering van de Milgauss veranderde dit echter. Het horloge werd in de jaren 50 getest door de Europese organisatie voor nucleair onderzoek (CERN). In het bij uitstek beste deeltjesfysicalaboratorium ter wereld, werd vastgesteld dat de Milgauss magnetische velden tot wel 1000 gauss weerstond. Dit was een enorme technologische vooruitgang, niet alleen voor Rolex, maar ook voor de wetenschappelijke gemeenschap.

De Oyster Perpetual Milgauss is met zijn vele functies een perfect hulpmiddel voor iedereen met een passie voor de wereld van de wetenschap en ontdekkingen.